Här turistar vi helst i Sverige

Här turistar vi helst i Sverige

Det är inte alltid som du behöver åka utomlands på en semester. Numera är det faktiskt ganska vanligt att många reser inom Sverige också. Detta är dock något som går i vågor, och svenskarna har absolut inte övergett att resa utomlands på något sätt. Kanske är det bara så att de upptäckt att det finns många vackra platser i deras eget land, som de vill se innan de lägger näsan i vädret.

Med det sagt är det läge att ta reda på vart de flesta riktar kosan, vartåt det barkar – kort och gott vart svensken reser mest inom landet. Håll i hatten, här tar vi fram de heta fakta du har sökt efter.

Storstädernas popularitet består

Något som alltid är lika hett för den svenska resenären är naturligtvis en av våra storstäder. Ja, vad ska man säga? Kommer du från vischan, kan det vara kul med lite civilisation. Skämt åsido, det är faktiskt en speciell upplevelse med en svensk storstad.

  • Stockholm och Göteborg ligger i toppen. Här finns de bästa hotellen och sedan drar ju Gröna Lund i Stockholm och Liseberg i Göteborg. Hur som helst finns det mycket mera än på mindre orter, vilket du som vågar får se.
  • Malmö och Uppsala är den tredje och fjärde staden efter storlek i Sverige, så det är väl naturligt att de får vara med. När du väljer här finns det kanonbra shopping i Malmö och sedan kommer du nära Zlatan och får se Turning Torso på nära håll. Välj dock inte bort Uppsala som hela tiden utvecklas och är ett starkt kort för många upplevelser för den nyfikne resenären.

Sommarsemester i Sverige

Om det är så att du ska åka på en traditionell sommarsemester i Sverige, så kommer du naturligtvis att veta precis vart du ska styra kosan. Här är det tre toppendestinationer som gäller.

  • Halmstad: Vad säger du? Staden som byggde Gyllene Tider. Va, var du inte född då? Det spelar ingen som helst roll, besök staden ändå. Här får du tillgång till extremt modernt boende i en pulserande stad med ett kraftfullt nattliv. Naturligtvis får du också närheten till en av Sveriges bästa stränder.
  • Öland: Visst kommer väl denna lilla avlånga del av det svenska paradiset alltid vara något du vill besöka? Egentligen spelar det ingen roll hur många gånger du besökt denna ö, utan här får du alltid en perfekt semesterupplevelse. Här finner du Ölands Djurpark, Borgholms Slottsruin och sist men inte minst den internationellt ansedda Glassbaren mitt i Borgholm centrum som ett kul ställe att besöka.
  • Gotland: Vem vill inte besöka Gotland en gång i livet? Du kan ju bara ringa upp vilken tysk person som helst och fråga om de vill komma på besök. Hur som helst gillar svenskarna sin egen ö också. Här får du en resa tillbaka till medeltiden, med Gotlands medeltidsspel, en guidad tur kring Ringmuren. När du är klar med det kan du alltid söka upp en fin badstrand eller beställa lite Gotlandsdricka med Gutebiff och pressad potatis. Du kommer garanterat att trivas på denna härliga ö!