Hit reser Svenskarna mest

Hit reser Svenskarna mest

Något som står helt klart är att svensken reser mer än tidigare. Det kan ses både gällande turismen inom Sverige och på alla de svenskar som invaderar andra länder i världen. Denna artikel kommer att koncentrera på de som reser ut i vida världen. Här finns det de platser som blir populärare än andra. En del håller sig på toppen hela tiden, en del sviktar upp och ned medan andra numera faller platt som pannkakor.

En av de destinationer som just nu faller platt, och som med rätta inte alls är så rolig som den en gång var, är Mallorca. Nog om det dock. Här ska det handla om allt som är populärt rörande resmål under 2018. Vi har uppdaterat hjärnbalken och ger dig de hetaste resmålen för detta år. Du hänger kvar!

Just nu handlar det om fyra stora populära resmål för alla svenskar. De är Paris och Frankrike samt Turkiet och så naturligtvis Thailand. Detta är faktiskt något som har konstaterats av Sifo, som av någon anledning gjorde en undersökning gällande resefenomenet svensken.

Åker du till Thailand

Här är det många som har bytt ut resor till Spanien och Italien, mot att åka långväga till den asiatiska kulturen i Thailand. Naturligtvis kommer det att vara en mycket kraftfull och stor upplevelse, men det gäller även att man förstår och respekterar kulturen och traditioner. En resa till Thailand kan vara fantastisk för den rätta resenären, medan det kan vara helt oförståeligt för den som inte kan uppleva resan på rätt sätt. När du åker till Thailand kommer du finna massor av vackra öar att besöka. Det är något som varmt rekommenderas för att komma undan storstads- och turisthetsen.

Turkiet som resmål

När du åker till Turkiet är det oftast så att det handlar om en resa till Antalaya eller Alanya. Många som åker hit kommer att söka sig till bad, sol och uteliv. Nu kommer den som har intresset även att finna mycket kultur och arkitektur i Turkiet, vilket inte får glömmas bort. Naturligtvis ska du göra dig själv lycklig på semestern, och Turkiet är en av de platser i världen som erbjuder lycka till resenären. Maten i Turkiet kommer också att vara något som övertygar, då du alltid finner intressanta rätter med goda smaker.

Romantiska resor till Paris

Något som det alltid talas om, även om det inte är poppis jämt, är de romantiska resorna till Paris. I det fallet verkar det som att den franska befolkningen skulle vara världens bästa romantiska specialister. Så är det naturligtvis inte, utan det är så att resenären förälskar sig lätt i landet. Här finns allt från bra shopping, goda viner till fantastisk mat från det franska köket.

Utöver detta behöver du inte bara besöka Paris och klättra i Eiffeltornet. Du kan faktiskt ge dig ut på den franska landsbygden också. Här rekommenderas du det stekheta distriktet Provence, som kommer att få dig som blev kär i Paris att skaka av upphetsning inför vad du möts av. Den pittoreska miljön, orterna, ja allt kan locka.