Lyxens och avkopplingens Marbella

Lyxens och avkopplingens Marbella

En av Medelhavets mest populära och exklusivaste badorter är Marbella. Här är det stor chans att du befinner dig öga mot öga med en celebritet eller arabisk shejk. Har du aldrig satt din fot i Marbella och kommer dit för första gången, lär du förmodligen bli begeistrad vid första anblick. Är du en återkommande resenär så lär orten aldrig upphöra att förvåna med sin lyx, sin charm och sina besökare. Det räcker att gå ned till hamnen för att fylla sin kamera eller mobiltelefon med vackra bilder, eftersom båtarna som ligger och skvalpar här, kan vara rent flytande villor.

Marbella – en solsäkrad ort

Är det sol och bad du vill åt mellan shoppingvarven eller kafébesöken, så har du hamnat helt rätt. Här står solen alltid högt och totalt finns cirka 20 närliggande badstränder att breda ut sin handduk på. Dessa stränder sträcker sig flera mil ända bort mot Málaga i nordöst till Gibraltar mot sydväst.

Bland lyxkåkar, vindlande gränder och golfbanor

Trots att Marbella i mångt och mycket är reserverat för det belevade och rika folket, så har orten ändå inte förlorat sin charm med de medeltida byggnaderna i centrum som kantas av apelsinträd. Vid Plaza de los Naranjos (Apelsin-torget) kan du avnjuta en glass eller en kaffe medans du spanar på folk. Det ligger i Barrio Alto, de gamla stadsdelarna som har några år på nacken men är oerhört välbevarade. Runt omkring hålls även en hel del marknader under året och du kommer säkerligen inte därifrån tomhänt.

Har du dollartecken i ögonen så kan du strosa utmed ”Golden mile”. Här ligger lyxvillorna från kända personer på rad och den ena kåken är mer utsvävande än den andra.

Marbella är också full av golfbanor som tillfredsställer golfbehovet hos både kända och okända personer. Totalt kan du vänta dig cirka 40 golfbanor med magisk utsikt och välansade gräsmattor runt omkring Marbella där du kan pröva din sving.

Juzcar – den blå smurfstaden

Alldeles utanför Marbella ligger det en stad som heter Juzcar. Den har målats helt i blått under 2011 för att promota filmen ”Smurfarna”. Dock har man valt att inte återgå till de vitkalkade husen när filmen hade premiär, utan lät det istället vara blått. Därav har staden nu fått ett litet extranamn – ”den blå staden”. Åk gärna hit – du kommer att älska det.

Marbella – en internationell mötesplats

Marbella må vara en lekplats för jetsetet, men orten har betydligt mer att erbjuda. Samtidigt som man finner en viss attityd, så varvas denna med genuina traditioner från resten av Andalusien. Flamencodans, konst och gemenskap genomsyrar varje gathörn – dock med en smula finess som vittnar om att det här är de internationella miljardärernas tillhåll.

Upptäck Marbellas omgivningar

När du vistas i Marbella, vore det rent oklokt att inte titta på resten av Solkustens alla guldkorn. Storstaden Málaga dit även flygen går från Sverige, är ett mecka för shoppingsugna, Gibraltar går hand i hand med det brittiska och de små bergsbyarna ger en helt annan syn på livet. Omgivningarna i Marbella är slående vackra och uppmanar till vandringar, cykling, utflykter och romantiska bravader. Det finns även många vattenland, äventyrsparker och djurparker runt orten.